در مجتمع‌ های مسکونی و حتی برج‌ ها مدیران ساختمان برای ایجاد و حفظ امنیت ساکنین آن آپارتمان فردی را به عنوان نگهبان مجتمع استخدام می‌کنند چراکه اموال و دارایی و همسر و فرزندان آن‌ ها در آن مجتمع می‌باشند و اگر دزدی یا هر اتفاق ناگوار   دیگری بیفتد، نگهبان بتواند محافظت کند.

نگهبان مجتمع
نگهبان مجتمع

وظایف نگهبان مجتمع مسکونی

نگهبان ساختمان‌ مسکونی از وظایفی برخوردار است و در کنار آن دارای حق و حقوقی نیز می‌باشد ازجمله این وظایف:

  • نگهبان باید از ظاهری آراسته و تمیز برخوردار باشد و برطبق شئونات اسلامی رفتار کند.
  • نگهبان از رفتار و کردار مناسب برخوردار بوده و باید احترام ارباب‌ رجوع، مراجعین و پرسنل دیگر در ساختمان را حفظ نماید.
  • نگهبان یک مجتمع مسکونی باید به‌ طور پیوسته و به‌ موقع و سر ساعت مشخص در محل حضور داشته باشد و از غیبت کردن مدام و پست خالی کردن در هر زمانی خودداری نماید چراکه باید سر پست خود در طول مدت نگهبانی حضور داشته تا بتواند از اتفاقات و امور ساختمان کاملاً اطلاع یابد که کنترل و تسلط محیط را در اختیار گیرد.
  • نگهبان ساختمان حتماً لباس فرم مخصوص نگهبانی را پوشیده و از سایر تجهیزات برای امور نگهبانی برخوردار باشد تا بتواند در مواقع اضطراری از آپارتمان حفاظت و دفاع نماید.
  • یک نگهبان مجتمع مسکونی به‌ عنوان پرسنل آپارتمان حتی درصورت عدم ­سکونت باید مقررات و ضوابط ساختمان را رعایت کند.
  • از دیگر وظایف نگهبان ساختمان رعایت اصول ایمنی و حفاظتی و بهداشت در محیط می‌باشد.
  • نگهبان ساختمان نباید از پاسخگویی به مراجعین ممانعت نماید بلکه باید با حفظ اسرار ساکنین آپارتمان جوابگوی مراجعان باشد.
  • از دیگر وظایف نگهبان این است که ورود و خروج افراد مهمان و سایر مراجعین ساختمان را کنترل و نظارت نماید.
  • مدیریت ورود و خروج و تردد وسایل نقلیه در پارکینگ ساختمان با نگهبان می‌باشد که بر این مسائل کنترل و نظارت کافی داشته باشد.
  • حتی نگهبان باید اثاثیه و وسایلی که به مجتمع مسکونی درحال خارج‌ شدن یا وارد شدن می‌باشند را کنترل و نظارت نماید.
  • در هنگام ورود افراد متفرقه به مجتمع مسکونی آن‌ ها را از لحاظ احراز هویت شخص و تماس با واحدی که قرار است فرد به آنجا مراجعه نماید را نظارت کند و حتماً با اخذ تأییدیه تلفنی و تأیید واحد مربوطه آن را به رفتن به خانه شخص مورد نظر راهنمایی نماید.
  • نگهبان مجتمع مسکونی باید توانایی تصمیم‌ گیری و تدابیر لازم درمورد مراقبت از خطرات ناشی از آتش‌ سوزی و سایر حوادث غیرمترقبه را داشته باشد.
  • اگر آپارتمان همایش‌ ها و جلسات یا مراسم‌ هایی دارد نگهبان حتماً آن جلسات را باید ساماندهی نماید و در ایجاد نظم در برگزاری آن‌ ها کوشا باشد تا در ساعت مشخص خاتمه‌ یافته و موجب مزاحمت ساکنین نگردد.
  • نگهبان باید در طول ساعات کار خود از اماکن مختلف مجتمع برای ایجاد امنیت بازدید و حفاظت نماید.
  • از دیگر وظایف نگهبان آپارتمان این است که در صورت بروز اتفاق یا جریان‌ های پیش‌ آمده گزارشی دقیق از وقایع آماده کند به‌ عبارتی گزارش‌ نویسی درباره‌ی آن اتفاق را انجام داده و ارائه دهد.
  • در ساختمان باید کاملاً درب‌ ها و پنجره‌ ها، اتاق‌ ها، راهرو ها، اطراف محیط و راه‌ های نفوذ به آپارتمان را همیشه کنترل نماید و جاهایی را که احتمال می‌دهد افراد غیرمجاز بتوانند وارد شوند را کاملاً تحت نظارت و حفاظت خود داشته باشد.
  • یک نگهبان ساختمان باید آمادگی در هر شرایطی را ازجمله حوادث و اتفاقات غیرمنتظره را داشته باشد و بتواند با هماهنگی مدیریت حراست در هنگام بروز حوادث غیرقابل­ پیشبینی موقعیت را کنترل نماید.
  • نگهبان مجتمع مسکونی حتماً از پارکینگ ساختمان بازدید نماید و حتی از ماشین‌ های پارک شده و ورود و خروج آن‌ ها کاملاً مطلع باشد تا از بروز هرگونه اتفاق ناگواری جلوگیری شود.
  • نگهبان شیفت وظیفه دارد در طول ساعت‌ های مربوط به شیفت خود تماماً حضور داشته و در شرایط اضطراری و در وقت نماز می‌تواند یک نفر را با هماهنگی مسئول حراست جایگزین خود نماید.
  • از تجمع افراد در لابی خودداری نماید و نظم کامل را رعایت کند چون موجب مزاحمت سایر ساکنین آپارتمان می‌شود.
  • علاوه‌بر موارد بالا مدیر آپارتمان می‌تواند سایر امور را با توجه ­به وظایف نگهبانی به او محول نماید.
نگهبان مجتمع
نگهبان مجتمع

حقوق نگهبان مجتمع مسکونی

در ابتدا قراردادی به نام قرارداد نگهبانی  توسط کارفرما، بین او و نگهبان منعقد می‌شود. در قرارداد نگهبانی آپارتمان، وظایفی که در بالا گفته شده است و سایر مواردی چون حراست از افراد و اموال و دارایی آن‌ ها به نگهبان سپرده می‌شود بعد از منعقد شدن قرارداد، نگهبان مسئول می‌باشد در برابر خسارتی که  به دلیل عدم محافظت و کوتاهی او به‌ وجود آمده است. در کنار وظایف نگهبان، کارفرما موظف به پرداخت حقوق یا حق‌ الزحمه‌ی او به‌ طور ماهیانه است.

قرارداد نگهبانی ساختمان یک سند معتبر و قانونی می‌باشد که پس از منعقد شدن برای طرفین قرارداد موجب ایجاد تعهداتی می‌شود.

در صورت بروز مشکل یا مسئله‌ای در اجرا یا بین طرفین، می‌توانند به قرارداد مراجعه و درصورت عدم تفاهم، به مرجع حل اختلاف مراجعه و شکایت نمایند تا به شکایت آن‌ ها رسیدگی شده و فصل خصومت شود. با این اوصاف قرارداد نگهبانی ساختمان در دادگاه قابل استناد می‌باشد.

 

نگهبان مجتمع

تفاوت نگهبان مجتمع با سرایدار

در ابتدا باید گفت که دو نوع نگهبان ساختمان داریم، یکی نگهبان ساختمانی که هنوز در حال ساخت‌ و ساز می‌باشد، نگهبان در اینجا وظیفه دارد از اموال و مصالحی که در آپارتمان نیمه‌ کاره وجود دارد، محافظت نماید، و به‌ علاوه اشتغال نگهبان ساختمان نیمه‌ کاره در یک مدت تعیین شده می‌باشد یعنی تا زمانی که ساخت ساختمان تکمیل شود باید به وظایف خود عمل کند و پس از تکمیل ساختمان، وظیفه‌ی او به پایان می‌رسد اما نگهبان ساختمان مسکونی که افراد در آن زندگی می‌کنند، وظیفه‌ی حفاظت از جان و مال افراد سکنه در ساختمان را دارد، معمولاً هر ساختمانی قوانین و مقررات مخصوص به خود  را در زمینه‌ی حفاظت و مراقبت از ساختمان دارد.

سرایدار بعضی از وظایف مربوط به ساختمان را اعم از رسیدگی، نظافت، تعمیر خرابی و بررسی تأسیسات و لوله‌ها و تجهیزات ساختمان را برعهده دارد که در کنار آن کار نگهبانی را هم انجام می‌دهد اما نگهبان فقط وظیفه‌ی مراقبت و حفاظت و ایجاد امنیت در آپارتمان را انجام می‌دهد. در ساختمان‌هایی که بسیار بزرگ است معمولاً سرایدار فقط وظایف و امورات مربوط به آپارتمان را اجرا می‌کند و یک نگهبان هم برای حفظ امنیت استخدام می‌شود.

نگهبان مجتمع
نگهبان مجتمع مسکونی

موسسه حفاظتی مراقبتی حامی نظم امنیت گستر در راستای تامین نیروی انسانی جهت نگهبان بیمارستان،  نگهبان محله، نگهبان مجتمع ، نگهبان حمل پول و… همواره سعی نموده نیروهای آموزش دیده و با سابقه ای را استخدام نماید تا شما با خیالی آسوده نیروی خود را از ما بخواهید.

سوالات متداول

  • چرا مجتمع های مسکونی نیازمند نگهبان هستند؟

برای حفاظت و برقراری امنیت در ساختمان و جلوگیری از سرقت اموال ساکنین، از یک نگهبان متخصص و با تجربه باید بهره برد.

  • وظیفه نگهبان مجتمع در قبال افراد متفرقه ای که به ساختمان ورود میکنند چیست؟

نگهبان مجتمع باید افراد متفرقه ای که به ساختمان وارد میشوند را احراز هویت نماید و با واحدی که این فرد قرار است به آنجا مراجعه نماید تماس بگیرد و تاییدیه حضور فرد را به صورت تلفنی دریافت نماید.

  • نگهبان مجتمع در قبال وسایلی که به ساختمان وارد یا از آن خارج میشود چه وظیفه ای دارد؟

باید نگهبان بر وارد شدن یا خارج شدن وسایل و اثاثیه نظارت داشته باشد و هماهنگی لازم را با واحد مربوطه انجام دهد.