با توجه به رشد صعودی افزایش جمعیت و زندگی شهری و ساختن ساختمان های بزرگ و مراکز مختلف و ایجاد مشکلات متعدد برای ساکنان وجود نگهبان محله بسیار ضروری است.
در مراکز و مجتمع های خلوتی که وجود نیرو های امنیتی و پلیس 110 بسیار کم است و در مکان های دورافتاده ساخت این مکان ها انجام شده است. برای این که بتوان از محیط موردنظر در برابر سرقت و جرائم گوناگون دیگر محافظت کرد از نگهبانان محله یا نگهبانان خصوصی کمک میگیرند.
این محافظان با در دست داشتن اختیارات قانونی از سمت مؤسسه انتظامی میتوانند در اماکن مربوط به خود و به غیراز اماکنی که رده امنیتی دارند فعالیت داشته باشند و خدمت رسانی در زمینه محافظت و نگهبانی را آغاز نمایند.
به طور کلی خدمات این مؤسسات حفاظتی مراقبتی به دو گروه تقسیم میشوند.
- خدمات آموزشی
- خدمات حفاظتی


نگهبان محله کیست؟
نگهبان محله به فردی میگویند که با رعایت اصول و مقرراتی که برای او وضع شده است از مکان ها و اموال کارفرمایان در زمان و مکان مشخص شده محافظت کند.
نگهبانان محله برای حفاظت از اموال و اماکن که در اختیار آن ها قرار گرفته است آموزش هایی را براساس قرارداد طی میکنند و آن ها در برابر تمامی چیز هایی که به این افراد سپرده شده است مسئول هستند، نگهبانان در برابر قانون کار حق الزحمه دریافت مینمایند و تمامی حقوق کارگری نیز برای این افراد لحاظ میگردد.
نگهبانی و مراقبت کردن از مکان های تجاری، مسکونی و خودرو هایی که در پارکینگ ها قرار دارند تماما وظایف نگهبان محله میباشد که برای جلوگیری کردن از دزدیده شدن و آسیب رسیدن باید نگهبان به هر فردی که مشکوک است واکنش نشان دهد و مظنون را به نزدیک ترین پاسگاه یا کلانتری محله معرفی کند یا میتواند افراد مشکوک را به گشت های مربوط به محله که از طرف پلیس 110 فعالیت دارند معرفی کرده و از بروز هرگونه حوادث جلوگیری نماید.
این افراد باید برای درامان ماندن از هرگونه خطرات، هوشیاری کامل داشته باشند و هرگونه فعالیت مشکوک را زیرنظر گرفته و با پلیس 110 در میان بگذارند تا از شر مزاحمین و دزدی ها در امان بمانند.
همچنین میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر به صفحه نگهبان مجتمع مراجعه فرمایید.
کمک گرفتن از نگهبان محله
امروزه در محله ها از نظر ایمنی افراد دچار مشکلاتی شدهاند که نیروی انتظامی برای این که بتواند نظر مردم را برای بالا بردن امنیت جامعه جلب کند و به شرایط فعلی سر و سامان دهد و شبگردان را از سرایداران و نگهبانان و مراقبان جان و مال مردم شناسایی کند، نگهبان محله را به کار گرفته است که بتواند تا حدودی این مشکل را برطرف سازد.
نیروی انتظامی بعد از انجام تحقیقات و مطالعات در رابطه با ایجاد امنیت برای مردم کار های پی در پی انجام داده و در آخر اقدام به اجرای طرح نگهبان محله کرده است. آنها با تاسیس کردن دو مجموعه مرکز انتظام و موسسه انتظام شرکتهایی را برای خدمات رسانی حفاظتی مراقبتی تشکیل دادهاند.
درباره حقوق نگهبان محله
از طرف موسسات حقوق نگهبان محله محاسبه میشود، محاسبه اینگونه است که برای نگهبان محله حقوق پایه در مصوبه حقوقی وزارت کار درنظر گرفته شده است که با توجه به توافقاتی که با مؤسسات صورت میگیرد بین 15 الی 20 درصد هزینه ها براساس خدماتی که نگهبانان ارائه میدهند افزایش مییابد که این افزایش با حقوق پایه برای فرد پرداخت میشود.
نکتهای که باید به آن توجه کرد این است که مبلغ حق بیمه تامین اجتماعی برای نگهبان محله به عهده کارفرما است که باید در قرارداد به آن اشاره کرد.
موسسه امنیتی درصد مشخصی برای شرایط کاری خاص مانند منطقه ماموریت و یا ساعات کاری غیرمتعارف در نظر گرفته است اما کم و زیاد شدن این مبلغ میتواند به صورت توافقی بین طرفین نیز محاسبه شود.
ایجاد مراقبت و محافظت در مکانی که نگهبان در آن مستقر شده است
نگهبان محله یعنی فردی که محافظت کنندهی ساختمان و ساکنان یک محله در برابر سارقین و افرادی است که برای انجام کار های خلاف قصد دارند به ساختمان وارد شوند.
نگهبان محله برای این که آرامش و امنیت را در یک محیط بهوجود بیاورد روش های مختلفی را درنظر میگیرد که بسته به نوع عملکرد ساختمان دارد.
برای مراقبت کردن از مکانی که به عهده نگهبان قرار گرفته باید رأس ساعت در محل آماده خدمت رسانی باشند و نگهبان باید برای دورکردن سارقین و افرادی که قصد صدمه زدن را دارند تمامی تلاش خود را بکار ببرد.

امنیت در ساختمان های مسکونی
با بالا رفتن جرائم در محیط شهرنشینی مسائل امنیتی زندگی افراد شهرنشین را کمی مضطرب کرده است.
کم و زیاد شدن جمعیت هم اثرات مثبت و هم منفی با خود برای ساکنین به همراه دارد که با به کار بردن دوربین های مداربسته و داشتن نگهبان در محل موجب میشود ایجاد مزاحمت های پی در پی شده به حداقل برسد و امکانات نظیر مراقبت ساکنین در مورد رفتار های اجتماعی بسیار بالا برود.
اصول نگهبانی و مراقبت و محافظت چیست؟
از زمان قدیم این اصول یکی از رکن های مهم زندگی برای هر موجود زنده به خصوص انسان ها بشمار میروند.
محافظت کردن تنها به مراقبت از جان گفته نمیشود بلکه شامل مراقبت از وسیله، ابزار و مکان های تجاری مسکونی نیز میشود.
جایگاه و نقش انتظامات حفاظتی و امور نگهبانی به عنوان اصلی ترین ارکان سازمان برای بالا بردن امنیت و مراقبت دستگاه هایی مانند ارگان های مؤسسات، سازمان ها و شرکت های صنعتی بیشتر از پیش شناخته شد و یکی از ضرورت های جامعه به حساب آمده است.
امروزه بررسی و پرداختن به این امور به دست مسئولین و مدیران انجام میشود و مراقبت ها به گونه پیشرفته با کمک سیستم های علمی و پیشرفته صورت میگیرد که یک عضو جداناپذیر میباشند.
با پیشرفت تکنولوژی و سیستم های مراقبتی دیگر روش های سنتی در زمینه امور نگهبانی پاسخگو نمیباشد و تمامی سازمان ها از روش های امروزی برای مراقبت استفاده میکنند.
نقش اصلی نگهبان محله چیست؟
نقش اصلی نگهبان محله مراقبت کردن و ایجاد امنیت و آرامش در محل است و انتظامات و نگهبان محله چند وظیفه مهم به عهده دارند. عدالت و مساوات، جدیت در کار، حفظ شخصیت افراد، قابل اعتماد بودن انتظامات، داشتن اطلاعات دقیق درباره سازمان، وقت شناس بودن، داشتن اخلاق خوب، رازدار بودن، تسلط داشتن به اعصاب، خونسرد بودن، داشتن صبر و حوصله و دلسوز بودن از وظایفی هستند که باید نگهبان و مأموران انتظامات داشته باشند.
نگهبان محله چه وظایفی دارد؟
- نگهبان محله ضمن پوشیدن لباس فرم و داشتن کارت نگهبانی باید ثبت غیبت پرسنل را انجام دهد.
- باید مجوز های خروج اشیا و اموال را در دفتر مخصوص نگهبانی ثبت کند.
- نگهبان موظف است به موقع حضور داشته باشد.
- در موقع به وجود آمدن مشکل سریعاً گشت را به محل اعزام کند و صحنه جرم را حفظ نماید.
- گزارش های حاکی از قبیل آتش سوزی، دزدی و دیگر حوادث را هرچه سریع تر به مسیولین گزارش دهد.
- مانع ورود افراد متفرقه و مشکوک به داخل شود.
- بدون کم و کاستی باید گزارش های رفت و آمد با وسایل نقلیه و افراد و به وجود آمدن مشکلات و… را به ردهبالاتر بدهد.
موسسه حفاظتی و مراقبتی حامی نظم امنیت گستر علاوه بر نگهبان محله اقدام به تامین نیروی زبده برای نگهبان حمل پول و نگهبان بیمارستان هم مینماید.